18 éves gyakorlatunk és tapasztalatunk alapján az alkoholfüggők számára Egészségügyi Központunk által egyedileg összeállított módszert kínálunk, amely egyrészt egy nemzetközileg eredményesen használt és elismert amerikai fülakupunktúrás eljárás ( akudetox vagy más néven NADA 5 pontos kezelés)

Méregtelenítés és a vegetatív idegrendszer egyensúlyának helyreállítása történik a nyugati gyógyászat szemlélete szerint, míg a Hagyományos Kínai Orvoslás értelmezésében az energetikai diszharmóniát szüntetjük meg.
(A módszer történetéről ide kattintva olvashat)
 
Kezelés menete:
 
A kezelés során a fül meghatározott pontjait stimuláljuk. Az ingerlés történhet steril tűvel, elektromos energiával, lézerfénnyel és kombináltan is (tű+elektromos energia), gyógynövénymagvakkal, mágnesgolyóval stb... Egy kezelés kb 45-60 percig tart, majd egyszer használatos, kis tartós tűket helyezünk a fül megfelelő pontjaiba (kb.1.5 mm hosszú), amely bőrszínű tapasszal van leragasztva, így gyakorlatilag észre sem lehet venni, viszont a következő kezelés időpontjáig ingerlik a megfelelő akupunktúrás pontokat.

A kezelés előnyei:

 
  • Az akupunktúra a WHO (Egészségügyi Világszervezet) által is javasolt a szenvedélybetegségekről való leszoktatáshoz
  • Akupunktúrával méregtelenítjük az alkoholhoz (egyéb kémiai anyagokhoz: nikotin, drog, stb.) szokott szervezetet. - Csökkentjük ill. megszüntetjük az elvonási tüneteket
  • Helyreállítjuk a vegetatív idegrendszer egyensúlyát: emésztési-, alvászavar, stb.
  • Diszkrét, a kezelés bármilyen kémiai anyag függőségét kezeli, nem kell bevallani a káros szenvedélyt
  • Kultúra és lelkiállapottól függetlenül alkalmazható
  • Nincsenek káros mellékhatásai
  • Nemcsak a függőség megszüntetése a cél, hanem a személyiség fejlesztése is: én-kép javítása, kontroll-funkciók kialakítása

Nők Lapja Egészség, 2010 május 

" Manpság egyre elterjedtebb a függőségek kezelésében a fülakupunktúra, ami adott esetben nem csak a gyógyszeres kezelést helyettesíthei, hanem pszichoterápiás hatása is van. A módszer lényege, hogy a fület tekintjük központnak. - Paul Nogier francia neurológus definíciója szerint a fül központi hely, amihez képest minden peremvidék, még a központi idegrendszer is. Hogyha ott felborul az élettani egyensúly, akkor az annak megfelelő kivetülési pont a központban, a fülön, aktív, érzékeny, fájdalmas lesz. A terápia abból áll, hogy ezeket a központi pontokat ingereljük, ezáltal áll helyre az egyensúly a periférián- magyarázza Dr. Széchenyi István pszichológus, akupunktőr.

Az öt pont a vegetatív idegrendszer szimpatikus és paraszimpatikus részét, valamint a vesét, a májat és a tüdőt képviseli. A pontok ingerlésével nemcsak a méregtelenítés indul el, hanem az egész személyiség átrendeződik úgy, hogy képes legyen megbírkózni a problémákkal.

- A terápia előnye, hogy nincsenek előzetes kivizsgálások, sem felelősségre vonás - mondja Dr. Széchenyi István. A beteg csak leül egy órára, és a tűk teszik a dolgukat. A legtöbben arról számolnak be, hogy ilyenkor egyfajta világbéke-állapotot élnek át: lenyugszanak, kitisztul a tudatuk, és addig soha nem tapasztalt relaxált állapotba kerülnek. Megtapasztalják, hogy kémai szerek nélkül is elérhetik a belső békét. Megszűnnek az elvonási tünetek, megszűnik a sóvárgás. A rendszeres kezeléssel az alkoholista tiszta lesz."

 

A Duna TV 2011. május 23-ai "Családbarát Magazin" - itt megnézhető  Interjú Dr. Széchenyi Istánnal az alkoholfüggőségről  a 17:00-28:24 percig illetve a 47:20-tól 51:57 percig tekinthető meg.

 

Bejelentkezés: 30/243-3932-es telefonszámon