Warning: Parameter 6 to plgjoomfishcontenttableLocalisation::onAfterTranslation() expected to be a reference, value given in /home/-www/szechenyi-kozpont.hu/htdocs/libraries/joomla/event/event.php on line 67

Warning: Parameter 6 to plgJoomfishMenuLocalisation::onAfterTranslation() expected to be a reference, value given in /home/-www/szechenyi-kozpont.hu/htdocs/libraries/joomla/event/event.php on line 67

 • nov. 19, 2011 Oktatás segédlet >> Egészségügyi Alapmodul

  A halolaj fogyasztása megduplázhatja idősebbeknél a testmozgás előnyeit

      London, 2012. szeptember 6., csütörtök (MTI) -

   Ha idősebb korában hetente három alkalommal omega-3 zsírsavban gazdag halolajat fogyaszt valaki, az segíthet megőrizni izomzatát azáltal, hogy megduplázza a testmozgás előnyös hatását - idézte brit kutatók megállapítását a The Daily Telegraph brit napilap.

     A rendszeres halolajfogyasztás és a testmozgás együttesen 20 százalékkal javította a hatvanas éveik végén járó nők izomerejét az Aberdeeni Egyetem munkatársainak tanulmányában.
  A vizsgálatba bevont nők közül a kontrollcsoport tagjai is edzettek hetente kétszer 30 percet, de ők nem szedtek halolajat, az ő izomerejük 11 százalékkal növekedett a tanulmány 12 hete alatt. A halolajat fogyasztóknak ráadásul nagyobb mértékben javult az egyensúlyérzéke, a járási sebessége és a fotelből való felállásukhoz szükséges idő is a másik csoport tagjaihoz képest.
  A tapasztalt különbség a szakemberek szerint a halolajban található gyulladáscsökkentő tulajdonságú omega-3 zsírsavak hatásának köszönhető. A normális öregedési folyamat részeként az idősebb emberek izomtömege évente 0,5-2 százalékkal csökken. A harmincas éveink közepétől testünk izomépítő képessége hanyatlani kezd még rendszeres mozgás mellett is, ami azzal jár, hogy nehéz elkerülni az idősebb emberek izomvesztését.
  Az aberdeeni kutatók úgy vélik, hogy a halolaj visszafogja az idősebb korban jellemző enyhe gyulladásos folyamatokat, amelyek gátolják az izomtömeg növekedését.

  Tények és tévhitek az agyról
  Hírek, egészség, tudomány - Medipress hírszolgálat - 2011. November 19. Saturday 00:49
   
  Növeli a rák kockázatát az ülő életmód
  Hírek, egészség, tudomány - Medipress hírszolgálat - 2011. November 19. Saturday 01:02
   

  Ezért károsabb az alkohol a nőkre mint a férfiakra 
  2011. november 18. péntek, 05:44 

  Egy göteborgi kutatás szerint a női agy működésében harmadannyi idő alatt tesz kárt a rendszeres és mértéktelen alkoholfogyasztás, mint a férfiagy működésében.
  A teljes cikk elolvasásához kattintson a linkre: Ezért károsabb az alkohol a nőkre mint a férfiakra

  Hatékonyabb az áfonyalé mint a kivonat

  Régóta tudjuk, hogy az áfonyaszósz vagy az áfonyalé rendszeres fogyasztása hatásos védelmet nyújt a húgyúti fertőzések ellen. A kutatók megpróbálták kivonni az áfonyából a fertőzést megakadályozó hatóanyagot, de vizsgálatok alapján az áfonya hatásosabbnak bizonyult természetes formájában.

  2011.11.16. 19:56 Orosz Viktória

  Bővebben...
 • jún. 27, 2010 Állapotfelmérő műszer >> Állapotfelmérés

  MeriDiM Meridián Digitális Mérőműszer

  a meridim  funkciok Esetek Vasarlas 

  HBS Testakupunktúra

  MeriDiM az ICMART XV. világkongresszusán ( 2012. május 25-27, Athén)>>>

   

   műszer

   Az alapelv: a biológiai alapfunkciókat tükröző  12 fő meridián állapotának grafikai megjelenítése – heveny és idült kórállapotokban egyformán - látványosan segíti az energetikai egyensúly esetleges hiányának feltérképezését ill. a helyes kezelést követő  harmonikus működés  dokumentálását , ilyen módon biztosítva a páciens objektív nyomon követését is. A különböző energetikai terápiák ( akupunktúra, fülakupunktúra, homeopátia, Bach-virágterápia, Schüssler sók…) integratív módon képesek a biológiai működésekre hatást gyakorolni, így a meridiánok különböző  működészavarait harmonizálni, azaz a biotermodinamikai állapotot jótékonyan befolyásolni.

  A MeriDiM állapotfelmérő készüléket ajánljuk mindazon szakembereknek ( akupunktúra, akupresszúra, fülakupunktúra), akik a gyógyító ill. tanácsadói tevékenységüket  a nyugati orvostudományt valamint a hagyományos keleti gyógyászatot ötvözve, egymást kölcsönösen kiegészítve, komplementer módon szeretnék végezni.

  Dr. Széchenyi István pszichológus - akupunktőr a hagyományos kínai orvoslás, a japán (dr. Nakatani neurológus) Ryodoraku-rendszer törvényszerűségeit illetve Nogier francia neurológus kutatásait is figyelembe véve és a nyugati technológiát együttesen alkalmazva, 18 éves terápiás, kutató és oktató munkássága alapján készítette el/fejlesztette ki a MeriDiM rendszerét (Meridián Digitális Mérőműszert).

   

   

     

  A készülék funkciói:

  Pontkereső funkció  Tsing-weel mérés   Ryodoraku mérés         Kiértékelés
  Kezelési javaslat Betegségek adatbázisa   Kliensnyilvántartó  

   

   

   

  1.)Pontkereső funkció bemutatása

   

  " Imádom ezt a készüléket! Nagyon jó vele dolgozni. Jelentősen megkönnyíti a munkámat. Amikor megkaptam a próbaverziót, munkatársaimon, ill. családtagjaimon próbáltam ki. A kezelés után kivétel nélkül mindenki jobban érezte magát. Két kolléganő a kezelés után úgy érezte, hogy le kell feküdnie, mert nagyon fáradt ( elég sok pontot kellett kezelnem náluk) Kb. negyed óra elteltével pihentnek és frissnek érezték magukat. Ők korábban azt jelezték, hogy éjszaka nem tudnak aludni, ill. sokszor felébrednek. Aznap este úgy aludtak, mint a bunda. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki fülakupunktúrával akar gyógyítani. Dr. Szilágyi Mária orvos-természetgyógyász."

   A MeriDiM Előnyei:

  • magyar nyelvű, saját fejlesztésű állapotfelmérő készülék: a kínai orvoslás, a japán Ryodoraku rendszer törvényszerűségeit és a Nogier francia neurológus munkásságát a nyugati technológiával együttesen alkalmazza
  • gyors és egyszerű használat, megbízható mérési eredmények
  • számítógépes program irányítja a kb.3 percig tartó állapotfelmérést
  • eredmények látványos megjelenítése/nyomtatása grafikonok, személtető ábrák és szöveges elemzés formájában is segítik úgy a kezelő szakember, mind a kliens számára a gyógyító folyamat megértését
  • Hármas kezelési javaslat-támogatás
   • mért eredmények alapján személyre szabott fülakupunktúrás kezelési javaslat
   • adatbázisból választható kb. 180 betegségtípus fülakupunktúrás kezelési ajánlással
   • pont-, zónakereső funkció, mely alkalmas az aktív pontok-zónák feltérképezésére, egyidejűleg a terápiás területek (pontok, zónák) dokumentálására

   

  "Úgy érzem, hogy ez a kis készülék igazi kincs –  szinte felrepteti a praxist! (Az is jó, hogy emiatt a gyógyító önbizalmát, akár kezdő, akár nem, nagyban növeli…). Nagyon gyorsan lehet mérni, és látványos a dolog – még a szkeptikus kliensnek is leesik az álla látván a grafikonokat, a szöveget, a kezelési útmutatót. A meridián-diagnózis olykor katartikusan hat a páciensre, és az eredmények… szinte hihetetlenek!
  Egyik barátnőmmel megfordult a világ, amikor egy kezeléssel, egyik napról a másikra elfújtam a hasmenését, amivel már hosszú évek óta ( 7. éve) küzdött (10-szer ment ki egy nap), és hagyományos orvosi segítséggel ( gyógyszerekkel) is csak 50%-ban javult.
  Olyan ezzel a műszerrel kezelni más kütyükhöz képest, mintha az ember egy Fiatból átülne egy Lexusba!
  Köszönöm, István!

  Kocsis Anikó, alternatív terapeuta"

   

  1. Mérés

   Egy letapogató szonda segítségével megmérjük a 12 fő meridián energiaszintjét a kéz és láb előre meghatározott pontjain, ahogyan a számítógép -  fényképes illusztrációval segítve- pontról pontra kalauzolja a szakembert. A mért értékeket a számítógép automatikusan rögzíti és tárolja. 

  A méréseket három rendszerben végezhetjük:

  a.) Tsing-well

  b.) Ryodoraku

  c.) Pont-, zónakereső funkció

  " És nagyon nagyon gratulálok Neked óriási fantasztikus találmányod van.
  Egy két betegünk "próba mérésén vagyok túl.
  Ez azért "érdekes” a számomra, mert ismerem ezeknek a betegeknek a kórtörténetét és tudom hol keressük a daganatot. És a Te Meridim készüléked pont oda méri ahol már CT vagy PET CT-vel beazonosították a csont vagy a máj áttétet.
  Most már teljesen , és bátran merem majd használni. Szerintem nagyon hasznos lesz!”

  Sz. Gyöngyi
  természetgyógyász

  a.) Mérés funkció - tsing-well  

   

   

   b.) Mérés funkció - Ryodoraku

   

  2. Kiértékelés

  Igen látványos, egyedi grafikonok segítségével egy komplex kiértékelést készít a program, amely több szempontot figyelembe véve nyújt részletes elemzést a meridiánok energiaszintjéről, azaz a Yin-Yang-, Öt elem-, Szerv-óra és energia-stabilitás.
  Továbbá teljes szöveges kiértékelést kapunk a 12 fő meridián állapotáról.

  A 24 mérési eredmény diagramokon való megjelenítése. A  diagram színei változnak a mért értékek függvényében, azaz az átlagtól való eltérés illetve a jobb és bal oldali mérés értékek különbségek függvényében.

   

   

   3. Kezelési javaslatok:

  a.) Mérési eredmények alapján

  a.1. Fülakupunktúrás kezelési javaslat:

  Személyre szabottan, az állapotfelmérést követően, a szoftver a mérési eredmények alapján fülakupunktúrás kezelési javaslatot tesz ( a hagyományos kínai orvoslás törvényszerűségei alapján) oly módon, hogy fotózott fülön pontról pontra követhető a terápiás protokoll.

   

  a.2) H-B-S Modul

  Tovább bővült a MeriDiM Meridián Digitális Mérőműszer kezelési repertoárja. Az energetikai medicina ( fülakupunktúra, homeopátia, Bach-virágterápia, Schüssler-sók, testakupunktúra, bioenergetika, kineziológia ) integrációjának jegyében új modullal egészítettük ki a kezelés lehetőségeit: a H-B-S Modullal, azaz a személyre szabott energetikai állapotfelmérést követően nem csak fülakupunktúrás kezelési javaslat, hanem a mért értékeknek megfelelően Homeopátiás - Bach-virágterápiás és Schüssler sók ajánlásával egészítettük ki a terápiás javaslatokat.
  Ezek után intergatív módon vagyunk képesek a biológiai működésekre hatást gyakorolni, így a meridiánok különböző működészavarait harmonizálni, azaz a biotermodinamikai állapotot jótékonyan befolyásolni.

  H-B-S Modul bemutatása

  A MeriDiM 1.05 " Kezelési Javaslat" menüpontját két részre bontottuk: " Fülakupunktúra" és " H-B-S Modul" almenükre.
   
  A Fülakupuntktúra alatt maradt az eddig használt kezelési protokoll. A H-B-S menüpont alatt az alábbi információkat találjuk:
   
  I.) Azon meridiánok állapotát, ahol a normálistól eltérő érték található. Ezt követően 4 mezőre osztva láthatjuk a kezelési információkat
   
  H-B-S Modul2.) "Homeopátia akut" és " Homeopátia krónikus"
  A MeriDiM felhasználónak döntési lehetősége van arról, hogy akut vagy krónikus állapotra ajánl homeopátiás készítményt. Krónikus állapotról akkor beszélhetünk, ha valakinek egy adott meridián-értéke több állapotfelmérését nyomonkövetve, folyamatosan alul- vagy túlműködést mutat.
   
  A készítmény neve előtt megtaláljuk, hogy melyik meridián milyen rendellenes állapotára történt a készítmény ajánlás.  pl. "KI(-) Chininum sulfuricum 5" - ami esetünkben azt jelenti, hogy a Vese Meridián alulműködésére a CH 5-ös potenciálértékű Chininum sulfuricum hatóanyagú homeopátiás készítményt ajánlatjuk kliensünknek. ( Fontos, hogy csakis ajánlást tehetünk!)
  Továbbá minden készítmény neve mellett található egy szám, ami a javasolt potenciál értékét mutatja. ( pl. Benzoicum acidum 5 = Benzoicum acidum CH 5)

   3.) Bach-virágterápia
  Minden javasolt eszencia neve mellett annak hivatalos számozása is megtalálható
   
   
  4.) Schüssler sók
  Minden készítmény mellett találhatjuk a javasolt potenciált " X" - szel jelölve. ( pl. Kalium Phosphoricum 6X)
   
  A H-B-S Modul kezelési javaslatai minden korábbi mérési eredményre alkalmazhatóak.
   
   
  Néhány alapvető információ:
   
  A homeopátiás szereknél ,Schüssler sóknál és a Bah-virágcseppeknél figyelni kell az ide vonatkozó előírásokra:
   
  Nem szabad: 
  • Mobiltelefon, TV - elektromos eszköz mellett tartani a gyógyszert. • Mentolos dolgok fogyasztása.
  • Aromaterápia alkalmazása.
  A gyógyszer bevétele előtt és utána kb. fél-fél óráig ne legyen semmi a szájában, mert ez csökkentheti az inger hatását. Ezért nem szabad ebben az időszakban enni, inni, dohányozni, rágózni, fogat mosni.
  stb..
   
  A MeriDiM HBS fejlesztése, első körben MeriDiM 1.06NE Netbook Edition alatt jelenik meg, képernyőmérete 1024*600 felbontásra optimalizát. Ez a képernyőfelbontás a netbookokon is működik, nagyobb gépeken viszont ugyanazt az esztétikai élményt nyújtja, mint a 1280*800-as monitorfelbontásra optimalizált.
  Természetesen azon vagyunk, hogy minél előbb az 1280*800-as monitorfelbontásra is elérhető legyen minden modul.
   
   
  A H-B-S Modul ára: 80.000 Ft + Áfa


  Testakupunktúra Modul 

  A MeriDiM® Meridián Digitális Mérőműszer terápiás repertoárja tovább bővült a Testakupunktúrás Modullal.

  Amellett, hogy a személyreszabott energetikai felmérést követően kezelési javaslatot kínál az akupunktőr-, akupresszőr és reflexológus szakemberek számára, testakupunktúrás atlaszként is használható, tartalmazza az alkalmazott pontok nevét, jellemzőit, lokalizációját és indikációit.

  A szoftver alkalmas a korábban elmentett mérési eredményekre is alkalmazni a testakupunktúrás javaslatokat.

   

  Testakupunktúra: kezelési javaslat  

  Testakupunktúra - kezelési javaslat

   

   

  Példánkon a mérési eredmények alapján a szoftver kezelésre a LU7, LU9, SI8, SI4, SI7 és HT5 pontokat javasolja

  A kép alatt található " Nagyít" gombra kattintva jelennek meg a ponthoz tartozó legfontosabb információk: pont neve, jellemzői, lokalizációja és indikációi.

  A Nagyítás

  MeriDiM ® Testakupunktúra Modul

   

   

   

  A nagyobb kép és a hozzá tartozó leírás

  A Testakupunkúrás Atlasz

   MeriDiM ®Testakupunktúrás Atlasz

   

   

   

  12 fő meridián pontjai 10 különböző rendszerben jeleníthetőek meg, nagyítási funkcióval : nagyobb képméret, a ponthoz tartozó legfontosabb információk megjelenítése: pont neve, jellemzői, lokalizációja és indikációi. 

   A modul ára: 80.000 Ft + Áfa    

  Vásárlás:webshop


   

  b.) Betegségek adatbázisából

  ABC sorrendben felsorolt diagnózisok közül választhat a szakember, ahol fotózott fülön pontról pontra követhető a terápiás protokoll.

   

  c.) Pont-, zónakereső funkció

  A mérőszonda segítségével megkereshetjük a fülön az aktív pontokat illetve zónákat és a szoftver lehetőséget ad ezen pontok (zónák) fülön való megjelölésére, rögzítésére. ( alkalmas a testakupunktúra pontok keresésére is)

   

  4. Kliensnyilvántartó

  A kliensek adatait, mérési eredményeit a kliensnyilvántartóban rögzíthetjük.

   

   

  rlevélre feliratkozás itt>> 

  Megrendelhető ide kattintve a Webshop-ban.

   


   

  ESETEK

  "A természet bennünk lakozó ereje a betegségek legnagyszerűbb orvosa." Hippokratész (i. e. 460- 377)

  Bár a MeriDiM állapotfelmérő műszer nem kezel, de a meridián-diganosztikai tulajdonsága és kezelési javaslatai alapján kiváló segítséget nyújt a szakembereknek az eredményes terápiához.

   

  I. eset

  Anamnézis:
  47 éves nő kliensemnél 3 hónapja mammográfiával igazoltan bal oldali emlőtumort igazoltak. Dg: Tu mammae l.s.met.lgl axill.l.s. legnagyobb kiterjedése 2X2,5cm Igl:1X1,5em több nyirokcsomó érintett. Apirácios cyt.eredménye C5.Carcinoma ductale mammae.
  Jelenleg kliensem panaszmentes, kissé feszült, ideges, nem jól alszik. fáradt, kimerült, fél a vizsgálati eredményektől.

  Státusz:
  Meridim készülékkel mért értékei a következők:

  Szivburok meridián :alacsony értéket mutat
  Máj meridián :diszballance értéket mutat
  Vese meridián:alacsony értéket mutat
  Hármas melegítő meridián :diszballance értéket mutat

  A többi meridián érték normál tartományban van.

  Kezelési javaslat:

  A MeriDiM készülék által felajánlott pontkombinációs kezeléseket készséggel elfogadja, valamint a jelenlegi pszichésen terhelt állapota miatt, a „betegségek adatbázisából”, további krízisintervenciós pontokat és daganatzónát+immunerősítő pontokat kezeltem 5 alaklommal a műtét előtt.
  Közben CT leletei megérkeztek. Metastasis nem volt sehol kimutatható.
  Dróthurkos bejelöléssel UH vezérelten készültek a műtétre, azonban a műtét előtti felvételeken már nem volt daganat kimutatható, sem az emlőben sem az axillában.
  Orvosa PET CT vizsgálatot valamint rendkívűl szoros kontrollt írt le.
  Megjegyezném, hogy a megbeszélt diétát valamint immunerősítő táplálék-kiegészítőket lelkiismeretesen szedte.

  Megbeszélésünk szerint havonta egy alkalommal kontrolálnám, de panasz esetén azonnal jöjjön..

  A vizsgálatról alkotott véleménye hihetetlen és felfoghatatlan ez az eredmény.

  2011. május 27.
  Dr. Sz. Gyöngyi


   

  II. eset

  „37 éves, egy többgócú emlőtumoros hölgy, csaknem az egész mellét kiteszi a daganat: az egyik 3,5cm a másik 2,8cm a harmadik 2,3cm.

  A dohányzásról leszoktatás az első cél nála, de a MeriDiM által megadott pontokat is kezeltem lézerrel. 8 kezelés után kellett mennie CT-re. A vizsgálatkor egy tumort találtak és az is 1,5cm-es. Teljesen el vagyok képedve! A hölgy 10 napja nem cigizik.”

  Dr. Sz. Gyöngyi
   


   

  III. eset

  Anamnézis:
  42 éves fiatal nő kliensem rendkívül izgatott állapotban kér segítséget, attól fél, hogy meghal. Erős, pulzáló, egyre fokozódó mellkasi fájdalmakat érez, orvoshoz menni nem akar. Véleménye szerint pánikbetegsége alakult ki. Az utóbbi egy évben 12 kg-ot fogyott, miután munkahelyét elveszítette, s hatalmas hitelei kifizetésére nem látott esélyt, magát haszontalannak vélte. Étvágytalan, és amit megeszik attól felpuffad. Éjszaka lidérces álmai vannak, alig alszik. A vizsgálatra a férje kíséri.

  Státusz:
  Vékony testalkatú, rendkívül izgatott, keze lába remeg, ujjai szintén olyan mértékben remegnek, hogy nem tud ceruzát tartani benne,Verejtékezik és pánikszerűen fel-fel sír, hogy nem akar meghalni. Periódusokban tör rá a forróság, szinte fel akar gyulladni.
  Külsőleg teljesen krízisben lévő hölgy, arca s tekintete rendkívül kifejezően vetíti a félelmet a rettegést, szinte már a tébolyultság határát súrolja.

  Vérnyomás 140/110Hgmm.
  Pulzusa nagyon gyors, ugráló, de nem ritmusos.
  Megjegyzésként leírom, hogy nem szívesen veszem, hogy az orvosi vizsgálatot kifejezetten negálja. ( ezzel kapcsolatos nyilatkozatot aláírta)

  MeriDiM készülékkel mért értékei a következők:

  Szívburok meridián :alacsony értéket mutat
  Lép meridián:Diszbalansz értéket mutat.
  Máj meri dián :Diszbalansz
  Vese meridián:Alacsony értéket mutat
  Vékonybél meridián:Diszbalansz értéket mutat
  Hármas melegítő meri dián :Diszbalance értéket mutat
  Húgyhólyag meridián:Alacsony értéket mutat.
  Epe meridián alacsony értéket mutat.

  Kezelési javaslat:
  A MeriDiM készülék által felajánlott pontkombinációs kezeléseket készséggel elfogadja, ám jelenleg a krízishelyzet miatt a „betegségek adatbázisából” nyugtató-relaxáló pontkombinációt kezelem. A kezelést 5 nap múlva lézerrel folytatom.

  A kezelés befejezésekor a kliensem megnyugodott, arca kisimult. Remegése elmúlt, pulzusa rendeződött, mosolygott és éhes lett.

  Távozáskor: rendkívül megnyugodott állapotban távozik.

  A vizsgálatról alkotott véleménye: A végtelenségig megdöbbentek, hogy ez a számukra tragikus és 4-5 hónapja tartó panasz ilyen gyorsan képes gyógyszeres beavatkozás nélkül gyógyulni.

  2011. május 27.
  Dr.Sz. Gyöngyi


   
  IV. eset

  „Nekem is sok jó tapasztalatom volt, és van a készülékkel, és a fülakupunktúrával, de a legmeggyőzőbb édesanyám (kutatóorvos volt) esete, akinél miután diagnosztizálták a szájüregi rákot, már közölték is, hogy későn, áttétek vannak és operálhatatlan, és még kórházba sem érdemes feküdnie, mert fájdalomcsillapításon kívül semmit nem tudnak vele kezdeni . A kezelőorvosok javasolták, hogy keressen egy megbízható természetgyógyászt!!! Kb 5 hónapig, haláláig kezeltem, egyrészt a műszer javasolta pontokon, + végigmértem hol vannak a fülén érzékeny területek, + a könyvből/ = betegségek adatbázisa a daganatos zónát, relaxációs és fájdalomcsillapító pontokat. Élete végéig nem kellett fájdalomcsillapítóhoz nyúlnia (kiutaltak morfiumtartalmú gyógyszereket szükség esetére, de mindet visszaadtuk), halála előtti este még beszéltünk vele, másnap reggelre csendesen elhunyt. Mivel láttam néhány szájüregi rákban szenvedőt elhunyni, az eredmény nekem is, és másoknak (pl. a családunkban számos orvos van) is meglepő volt. Végig tiszta tudattal, korához képest mozgékonyan, fájdalommentesen töltötte utolsó hónapjait. Mivel semmilyen más kezelést nem kapott (az orvosok szerint nem is bírta volna ki) egyértelműen a fülakupunktúra könnyítette meg számára az életet, és a halált. Csak Lézert használtam, az elején próbálkoztam tartós tűvel, de azt nehezen viselte.”

  Budapest, 2011.
  Erdélyi András István, természetgyógyász,
  fülakupunktúrás addiktológus, alternatív masszázs és mozgásterapeuta


  V. eset

  16 éves lány mindkét kezének tenyerén és ujjain ekcéma,mely kb. 3 éve kezdődött.Erősen viszket főleg éjszaka, a kéz bőre nagyon száraz és mélyen repedezett, az ujjak között pedig piros,gyulladt.
  Bőrgyógyász krémeket javasolt melyek igazából ideig-óráig voltak csak jók.Beszélgetés során elmondta,hogy gyakran izzad,aranyere van.Folyadékfogyasztása napi 2-3l.
  MeriDim  állapotfelmérés által javasolt kezelésen kívül még a betegségek adatbázisából az ekcéma az aranyér és a fülcsúcs pontokat kezeltem elektromos stimulálóval .
  Első kezelés után mikor visszajött( 2 nap múlva) nem akartam hinni a szememnek és nagyon sajnálom,hogy nem fotóztam le a legelső találkozásunkkor.Gyönyörű volt a keze,elmondta,hogy már akkor éjjel nem viszketett,azóta folyamatosan egyre szebb a bőre.Az iskolában is nagyon jó lett a kapcsolata a tanáraival a diákokkal.Amit nem mondhatott el szeptember óta.Hetente 3x majd 2x, jelenleg heti egy alkalommal jár kezelésre.Nem tudom meddig fog járni,mert többen is azt mondták,hogy nagyon jól érzik magukat kezelések után és nagyon ragaszkodnak ahhoz a heti egy alkalomhoz is.
  Ez az eset számomra is nagyon jó alkalom volt arra,hogy  alátámassza a kezelések szemmel látható hatékonyságát,és itt valóban nem használtunk mást "csak"a MeriDim által javasolt kezelést valamint  a célzott kezelési javaslatot a betegségek adatbázisából.
  Nem győzöm magam ismételni,hogy köszönetet mondjak amiért hozzáférhetővé tetted számunkra a MeriDimet,fizikailag és anyagilag ,és még a betegek köszönetéről nem is beszéltünk..........

   2011. november

  dr. N.V.

   


   

  VI. eset

  70 éves jó fizika állapotban lévő hölgy. Hozzám vizelet visszatartási képtelensége miatt jött,  mely 2 éve  kezdődött és a kezelés kezdetekor éjjel és nappal inkontinencia betétet kellett használnia. Kikérdezés során elmondta,hogy aranyerét régóta kezeli,nehezen gyógyuló megfázásai vannak,haja hullik, szürkehályog műtétet végeztek egyik szemén ,másikon is tervezik a közeljövőben és a vizelet visszatartása miatt is  kilátásba helyeztek egy urológiai műtétet, amit szeretne elkerülni. Epeproblémái is vannak ,puffad ,többször volt májgyulladása ezért  csípős ízű ételt 15-20 éve nem evett már. Napi folyadékfogyasztása 1-1 1/2 l .
  A MeriDiM mérés során kapott kezelési javaslatot valamint a betegségek adatbázisból a hajhullás,vizelet visszatartási képtelenség, aranyér, puffadás-ra valamint a szem mesterpontra elvégeztem a kezeléseket elektromos stimuláló készülékkel. A biológiai órát figyelembe véve is megbeszéltük ,hogy a MeriDiM által mért értékeinek megfelelően még Ő is hogy tud segíteni az állapotán.( az öt elem szervekre gyakorolt erősítő-gyengítő hatásait használtuk itt ki) Valamint javasoltam a calcium-fluoratum Schüssler sót D 12  3+1/nap .(ezt csak hetekkel később vette meg)
  Hetente 2x járt kezelésre a hölgy, második alkalom után puffadása megszűnt, a fizikai állapotát nagyon jónak jellemezte.
  Negyedik kezelés után éjszakára már nem volt szüksége betétre,jelenleg a 14. kezelésnél tartunk és azóta sem használ éjjel betétet és napközben pedig 2-3 naponta van csak egy-két csepp...( ez a hölgy a korával ellentétben nagyon aktív fizikai munkát végez gyakran emel nehéz tárgyakat ilyenkor fordul elő az az egy két csepp jelenleg).
  Nagyon boldog, fizikailag még aktívabb energikusabb,szeme is erősebb,a kezelés kezdetétől nem puffad,haja nem hullik.

  Még hetente 1x jár kezelésre.

  2011. november

  dr. N.V.

   


   

  MeriDiM előadás az ICMART (International Council of Medical Acupuncture and Related Techniques)  XV. világkongresszusán ( Athén, 2012.05.25-27.)

  Dr. Chin Chan, MD & Dr. Istvan SzechenyiKORSZERŰ MeriDiM MERIDIÁNDIAGNOSZTIKA ALKALMAZÁSA AZ ENERGETIKAI MEDICINÁBAN, AZ AKUPUNKTÚRA GYAKORLATÁBAN, VALAMINT A TUDOMÁNYOS KUTATÁSBAN

  Dr. Széchenyi, István; Dr. Valki, Ferenc Dániel; Széchenyi Health Center, Budapest, Hungary

  A képen látható: Dr. Chin Chan, MD, az ICMART elnöke; Dr. Széchenyi István, a TAO Egyesület elnöke

  Beszámoló a kongresszusról: " Az idei ICMART kongresszus kiemelt hangsúlyt helyezett az integratív orvoslásra.

  Több előadás bizonyította a modern és a tradicionális medicina szoros kapcsolatát. A vizsgálati módszerek vonatkozásában főként az MRI , EEG , Holter ill. ABPM kontroll mellett folytatott tanulmányok eredményeiről láthattunk pozitív eredményeket. Az akupunktúra diagnosztikájában és a kezelés élettani hatásának követésében a  szívfrekvencia variábilitás jelentőségét emelte ki több kutató....." >>>

  A prezentáció angol nyelven ide kattintva tekinthető meg

  Az előadás célja:


  Hangsúlyozni a biológiai alapfunkciókat tükröző 12 fő meridián állapotának grafikai megjelenítésének szükségességét – heveny és idült kórállapotokban egyformán -, az energetikai egyensúly esetleges hiányának feltérképezését, illetve a helyes kezelést követő harmonikus működés dokumentálását oly módon, hogy biztosítva legyen a páciens objektív nyomon követése is.


  Relevancia: A különböző energetikai terápiák ( akupunktúra, fülakupunktúra, homeopátia, Bach-virágterápia, Schüssler-sók…) integratív módon képesek a biológiai működést befolyásolni, így a meridiánok különböző  működészavarait harmonizálni, azaz a biotermodinamikai állapotot jótékonyan befolyásolni.

  Résztvevők

  A szerzők egy-egy konkrét eseten keresztül mutatják be az integratív terápiás eljárás lehetőségét, valamint a dokumentáció és nyomon követés fontosságát heveny és idült kórállapotokban követve az energetikai rendeződés folyamatát.

  Integratív terápia bemutatására:
  1. résztvevő: 70 éves jó fizika állapotban lévő hölgy, aki inkontinenciában szenved.
  Nyomonkövetés és dokumentáció bemutatására:
  2. résztvevő: 80 éves idős úr – „heveny” energetikai egyensúlytalanság
  3. résztvevő: 58 éves hölgy - „krónikus” energetikai egyensúlytalanság

  4. résztvevő: 38 éves hölgy - pajzsmirigy-túlműködés rendeződése

   

  Módszerek

  1. résztvevő: MeriDiM energetikai állapotfelmérés és fülakupunktúrás kezelés + Schüssler sók terápia
  2. résztvevő: MeriDiM energetikai állapotfelmérés és lézeres fülakupunktúrás kezelés
  3. résztvevő: MeriDiM energetikai állapotfelmérés és fülakupunktúrás kezelés + Bach-virágterápia

  4. résztvevő: MeriDiM energetikai állapotfelmérés és fülakupunktúrás kezelés + Bach-virágterápia

  Elemzések:

  MeriDiM állapotfelmérő műszer a HKO törvényszerűségeit megjelenítő grafikonok ( 12 fő meridián energetikai állapota, 5 elem-4 mozgás, szervóra) alapján, aktuálisan mért energetikai állapotokat a különböző terápiás beavatkozásokat követően ( fülakupunktúra, Bach-virágterápia, Schüssler sók) értékeltük az eredményeket.

  Eredmények:

  1. résztvevő: 70 éves jó fizika állapotban lévő hölgy.
   14 fülakupunktúrás kezelést+ Schüssler sók terápiát kapott. Az inkontinenciája megszűnt.


  2. résztvevő: 80 éves idős úr
   16 hónapon keresztül, kb. kéthetente történt – prevenció okán – összesen 35 alkalommal a MeriDiM állapotfelmérés, majd  lézeres fülakupunktúrás kezelés és ismételt állapotfelmérés. A nyomon követés során  a grafikonokon jól látható a heveny energetikai egyensúlytalanság és a terápiát követően annak rendeződése.

   
  3. résztvevő: 58 éves hölgy
  MeriDiM állapotfelmérés, majd fülakupunktúrás kezelés és Bach-virágterápia.  60 napon belül 5 terápiás alkalom volt szükséges az idült energetikai egyensúlytalanság helyreállítására.

  4. résztvevő: 38 éves hölgy

  MeriDiM állapotfelmérés, majd fülakupunktúrás kezelés és Bach-virágterápia. 80 napon belül a laboreredmények ( T4, T3) mutatják a rendeződést.

  Kutatás: Aurikulo-kardiális reflex bizonyítása különböző fázisok és zónák esetén


  Következtetés

  A gyógyító szakember nemcsak a szívével - érzékszerveivel láthat jól, hanem objektív mérésekkel, grafikusan is megjelenítheti a 12 fő meridián állapotát. A pszichológia már régen igazolta, hogy „egy kép megér ezer szót”. Az eredményes kezelés feltétele a részletes kikérdezés- anamnézis mellett  a pontos objektív állapotfelmérés, diagnózis, amellyel elkerülhető a próba- szerencse, azaz a „vaktyúk is talál szemet” elv megvalósulása. Ezt követi integratív módon a különböző energetikai terápiák alkalmazása, a biotermodinamikai állapot jótékony befolyásolása.


   

   MeriDiM- előadás a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága XXVI.Kongresszusán

  Korszerű MERIDIÁNDIAGNOSZTIKA INTEGRATÍV alkalmazása az energetikai medicinában   ( akupunktúra, fülakupunktúra, homeopátia, Bach- virágterápia, Schüssler sók…)

  Alapelvünk: a biológiai alapfunkciókat tükröző  12 fő meridián állapotának grafikai megjelenítése – heveny és idült kórállapotokban egyformán - látványosan segíti az energetikai egyensúly esetleges hiányának feltérképezését ill. a helyes kezelést követő  harmonikus működés  dokumentálását , ilyen módon biztosítva a páciens objektív nyomon követését is. A különböző energetikai terápiák ( akupunktúra, fülakupunktúra, homeopátia, Bach-virágterápia, Schüssler sók…) integratív módon képesek a biológiai működésekre hatást gyakorolni, így a meridiánok különböző  működészavarait harmonizálni, azaz a biotermodinamikai állapotot jótékonyan befolyásolni.

  Dr. Valki Ferenc Dániel
  Dr. Széchenyi István
  Széchenyi Egészségközpont

  ( A prezentáció kattintásra indul. Nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a jobb alsó sarokban található gombra

   
  Bővebben...
 •